Critical yey

Innehåll:

Sökmotoroptimering pris – Betala för resultat inte tid!

Priset för sökmotoroptimering

Ett sökmotoroptimering pris ligger mellan 10 000 till 30 000 svenska kronor per månad. Sökmotoroptimering för en större e-handel kan kosta betydligt mer.

Att svara på vad SEO kostar är inte lika lätt som man tror. Det är många faktorer som spelar in. Konkurrens är en faktor som spelar in när man vill öka sin synlighet på Google. Din hemsidas hälsa ur en teknisk synpunkt, saknar du relevant innehåll utifrån sökarens avsikt, det här är några faktorer som kan spela in.

Så vad är priset för SEO och vad kan du förvänta dig?

Kostnaden är oftast baserat på hur många timmar en konsult eller byrå lägger på ett projekt. Det här är mindre viktigt för dig som kund, du är ju ute efter resultat. För att du ska kunna göra ett bra beslut är det tre saker du bör ha koll på.

Teknisk SEO handlar om allt som ligger bakom hemsidan för och säkerställer att Google kan hitta din sida. Google har i princip oändligt många sidor i sitt index. Om det finns ett tekniskt fel på din hemsida finns det en möjlighet att du inte syns alls. Då är allt hårt arbete förgäves.

On-Page SEO är allt du kan se på hemsidan i form av texter, bilder, länkar och spelar en väsentlig roll i din framgång. Googles mål är att alltid matcha en användares sök avsikt. Det innebär att om jag söker efter “blåbärspaj recept” ska jag inte få upp en e-handel som säljer fryst blåbärspaj. Därför är det viktigt att innehållet är lättläst, svarar på besökarens frågor och laddar snabbt.

On-page innefattar optimering av:

Off-page SEO

Backlinks(andra sidor som länkar till din)är en av de största rankingfaktorerna. Google använder länkar från andra sidor för att bedöma om din är att lita på. Ju större förtroende din sida har desto högre upp rankar du på Google.

“It’s not about who you know. It’s about who knows you”.

Saker att undvika när du anlitar en byrå:

  • Långa avtal: Sökmotoroptimering tar tid men du ska vara med en byrå för att du vill och att de påvisar ett bra jobb. Vi på Pinewind jobbar helt utan bindningstider eller uppsägningstider. På det sättet är du i kontroll och kan förvänta dig nya resultat varje månad.
  • Länkstrategier som går ut på att köpa länkar. Det är mot Googles riktlinjer och i värsta fall kan din sida försvinna från Google.
  • Otydlighet eller en uppfattad ovilja för att förklara vilket jobb de faktiskt gör. Vi stöter dagligen på kunder som har haft en byrå som säger “vi gör saker bakom hemsidan ni inte ser”, “vi jobbar med länkbygge” men kan inte påvisa något . Det här är en stor varningssignal och i nästan alla fall så har ett initialt jobb gjorts men inget mer.
  • Inte tar ansvar för konvertering. En del saker går inte att styra över och kan självklart påverka antalet kunder man får. Oavsett bör din byrå ha som mål och ta ansvar när utfallet inte blivit som önskat.
  • Saknar Google my business. Om byrån saknar en profil på Google är det ett tecken på att de inte vill visa sina recensioner och du bör ställa dig frågande till varför dom saknar en.

Att SEO eller sökmotoroptimering är en av de allra mest lönsamma strategierna på marknaden idag är inte en överdrift. Det görs över 50 miljoner sökningar i Sverige på Google varje dag. Med en väl utvald strategi för och rätt byrå bakom dig kan du öka trafiken till hemsidan, konverteringen till en bråkdel av vad samma trafik skulle kosta dig genom betald marknadsföring.

Vi på Pinewind är experter på SEO och jobbar för din framgång. Om du vill veta mer om SEO eller få en gratis analys av din hemsida är du välkommen att kontakta oss.

Gratis SEO-Analys

Läs mer om digital närvaro

Skriv en Metabeskrivning med dessa 8 grymma tips

Vad är en metabeskrivning? Metabeskrivningen sammanfattar innehållet på en webbsida och syns under titeln i [...]
Alt- text illustrerat med trådar och träd

Vad är alt-text?

Alt-text, eller alternativ text, är en kort textbeskrivning som kopplas till bilder på webbsidor. Dess [...]
Guide för att skapa en seo vänlig URL-struktur

Vad är en URL-struktur? 4 enkla tips för att ranka högre på Google!

En URL-struktur är mer än bara en webbadress; det är grunden för hemsidans navigering och [...]
Company
Lämna dina uppgifter här så hör vi av oss:
Pinewind Logo, en gran i vinden. Ranka högre på google
© 2024 Pinewind AB. All rights reserved.